Strefa wiedzy i przepisy kulinarne!

Sprawdź przepis na omlet z pieczarkami, serem i warzywami to szybkie, pożywne śniadanie pełne smaku!
Przepis na omlet z pieczarkami, serem i pomidorkami - pożywne śniadanie
Składniki:
Jaja kurze całe 165g (3 sztuki)
Masło ekstra 5g (1 łyżeczka płaska)
Rukola 30 g (1 garść)
Pieczarki świeże 80g (4 sztuki)
Pomidory koktajlowe 100g (1 garść)
Ser mozzarella light 62g (1/2 sztuki)
Przyprawy: tymianek suszony, czosnek w proszku, sól, pieprz i papryka wędzona
Opcjonalnie: szynka
Przepis na omlet z pieczarkami i serem:
*Pieczarki pokroić i poddusić na patelni.
- Rozbić jajka do miski, dodać sól i pieprz, następnie dokładnie roztrzepać trzepaczką.
- Rozgrzać patelnię z masłem na średnim ogniu.
- Wlać na patelnie roztrzepane jajko i całość energicznie mieszać przez kilka sekund.
- Gdy jajka zaczną się powoli ścinać, na wierzch dodać pieczarki, pokrojoną mozzarelle, pomidorki przekrojone na pół i rukolę. Całość przyprawić tymiankiem, czosnkiem i papryką wędzoną.
- Przykryć patelnię pokrywką na kilka minut.
- Zdjąć pokrywkę, przechylić lekko patelnię i za pomocą szpatułki zwinąć omlet w rulon.
Zasmakowało śniadanie?
Ciesz się pysznymi śniadaniami w moim planie żywieniowym, które są dopasowane do Twoich potrzeb kalorycznych. Zapoznaj się z ofertą diety indywidualnej.
Zobacz wartości odżywcze:
Energia: 412,7 kcal
Białko: 36,29 g
Tłuszcze: 26,42 g
Węglowodany: 9,33 g
Udostępnij swoje kulinarne dzieło na mediach społecznościowych z hasztagiem #zbilansowanepl